Actueel

Nieuws

Geslaagde rondvaart & eerste schetsen Lokaal nieuws maandag 08 april 2019

Geslaagde rondvaart & eerste schetsen

De exclusieve rondvaart door het unieke plangebied van woonproject Nieuwe Rede op 23 maart, inclusief een presentatie van de architect, was een groot succes. 

De exclusieve rondvaart door het unieke plangebied van woonproject Nieuwe Rede op 23 maart, inclusief een presentatie van de architect, was een groot succes. De eerste schetsen uit de getoonde presentatie zijn nog niet definitief, maar laten we u graag alvast zien. U kunt de schetsen hier bekijken.

We danken alle deelnemers voor hun komst en input voor het verdere ontwerpproces

Bezoek Nieuwe Rede! Lokaal nieuws maandag 18 maart 2019

Bezoek Nieuwe Rede!

Wilt u de locatie en daarmee het uitzicht zelf al ervaren? Neem dan een kijkje in Leimuiden!

Wilt u de locatie en daarmee het uitzicht zelf al ervaren? Neem dan een kijkje in Leimuiden!

Vanaf de volkstuinen (Leeuwerik 1, Leimuiden) staat de route naar de locatie aangegeven met bordjes. Vergeet de laarzen niet bij nat weer.

Ontdek Nieuwe Rede vanaf het water Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2019

Ontdek Nieuwe Rede vanaf het water

Op 23 maart 2019 organiseren we voor woonproject Nieuwe Rede een meedenksessie, op het water! Graag laten we u deze unieke plek en het ultieme watergevoel ervaren middels een exclusieve rondvaart door het gebied, inclusief een presentatie van de architect.

Op 23 maart 2019 organiseren we voor woonproject Nieuwe Rede een meedenksessie, op het water! Graag laten we u deze unieke plek en het ultieme watergevoel ervaren middels een exclusieve rondvaart door het gebied, inclusief een presentatie van de architect.

Vindt u het leuk om op deze manier Nieuwe Rede te ervaren? Binnenkort verzenden wij de uitnodiging via onze nieuwsbrief. U kunt zich daarvoor aanmelden via onderstaand formulier. Wij kijken uit naar uw komst!

Presentatie eerste ruwe schetsen Lokaal nieuws woensdag 27 februari 2019

Presentatie eerste ruwe schetsen

Een spannend en leuk moment op kantoor bij Vibu Projectontwikkeling! Architect Wilco van Oosten, van Architectenbureau Inbo, presenteerde de eerste ruwe schetsen voor woonproject Nieuwe Rede.

Een spannend en leuk moment op kantoor bij Vibu Projectontwikkeling! Architect Wilco van Oosten, van Architectenbureau Inbo, presenteerde de eerste ruwe schetsen voor woonproject Nieuwe Rede. De visie brengt het waterrijke landschap samen met comfortabel en ontspannen wonen in het unieke plangebied.

Wij kijken uit naar de verdere uitwerking! 

Start werkzaamheden Lokaal nieuws woensdag 13 februari 2019

Start werkzaamheden

We zijn van start! In alle vroegte zijn de werklieden onlangs begonnen met het aanleggen van de tijdelijke bouwweg bij woonproject Nieuwe Rede.

We zijn van start! In alle vroegte zijn de werklieden onlangs begonnen met het aanleggen van de tijdelijke bouwweg bij woonproject Nieuwe Rede. Deze tijdelijke bouwweg is nodig om bij de dijk te komen. Daar wordt binnenkort gestart met het voorbelasten, om het zettingsproces te versnellen.

We houden u natuurlijk op de hoogte van de vorderingen!

Voor dag en dauw! Lokaal nieuws maandag 21 januari 2019

Voor dag en dauw!

Vroege vogels halen hun hart op in de natuurrijke omgeving van Leimuiden. De prachtige kleuren van de zonsopkomst vanmorgen waren hartverwarmend, zoals u ziet.

Vroege vogels halen hun hart op in de natuurrijke omgeving van Leimuiden. De prachtige kleuren van de zonsopkomst vanmorgen waren hartverwarmend, zoals u ziet. Een bezoekje aan woonproject Nieuwe Rede is daarom zeker de moeite waard.

Vanaf de volkstuinen (Leeuwerik 1, Leimuiden) staat de route naar de locatie aangegeven met bordjes. Warme sjaal om, wanten aan en genieten maar!

Planning Nieuwe Rede Lokaal nieuws donderdag 03 januari 2019

Planning Nieuwe Rede

De plannen voor woonproject Nieuwe Rede liggen klaar. In het begin van dit jaar starten de werkzaamheden op locatie in Leimuiden.

De plannen voor woonproject Nieuwe Rede liggen klaar. In het begin van dit jaar starten de werkzaamheden op locatie in Leimuiden. Gestart wordt met de aanleg van een tijdelijke bouwweg en het voorbelasten voor het zettingsproces. Op de afbeelding is de voorlopige planning zichtbaar.

Wilt u (alvast) uw woonwensen kenbaar maken? Binnen uw persoonlijke account op is dit mogelijk via het menu onder ‘Mijn Woonwensen’.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Projectenmarkt gemeente Kaag en Braassem Lokaal nieuws donderdag 13 december 2018

Projectenmarkt gemeente Kaag en Braassem

Er staan de komende jaren mooie projecten op de planning in Leimuiden. Daarom organiseert de Gemeente Kaag en Braassem vandaag een Projectenmarkt.

Er staan de komende jaren mooie projecten op de planning in Leimuiden. Daarom organiseert de Gemeente Kaag en Braassem vandaag een Projectenmarkt. Projectontwikkelaars en partners zijn aanwezig om de plannen met u te delen en met u in gesprek te gaan. Ook Vibu Projectontwikkeling is aanwezig.

De Projectenmarkt vindt plaats van 17.00 tot 20.30 uur in 'De Ontmoeting' (Dorpsstraat 51) in Leimuiden. U bent van harte welkom!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Kaag en Braassem.

Aanmelden